Върховният административен съд потвърди констатациите на КПКОНПИ за конфликт на интереси по

...
Върховният административен съд потвърди констатациите на КПКОНПИ за конфликт на интереси по
Коментари Харесай

Съдът потвърди конфликт на интереси при бившия шеф на ИАРА

Върховният административен съд удостовери констатациите на КПКОНПИ за конфликт на интереси по отношение на някогашния изпълнителен шеф на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури Галин Николов.

Мотивът на съда е, че той е повишил в служба посредством вътрешна процедура за конкурентен асортимент брата на брачната половинка си - своя зет.

Магистратите са приели като верни констатациите на Антикорупционната комисия за съществуване на спор на ползи в управленческите дейности на Николов, който е бил наясно, че шуреят му е бил единствен претендент в препоръчаната процедура.

" Определяйки подбора да се извърши единствено в границите на бранш " Рибарство и надзор - Пловдив ", а не и измежду други звена на администрацията на ИАРА, Г. Николов слага точно в привилегировано състояние шурея си по отношение на останалите чиновници на ИАРА, а с избора си на провеждането на процедурата - посредством конкурентен асортимент, а не посредством някоя от другите вероятни процедури за заемане на свободна служба, в това число и посредством осъществяване на конкурс, той слага Т. в привилегировано състояние и по отношение на другите възможни претенденти за заемане на длъжността отвън ИАРА, които биха взели участие в състезанието ", се акцентира в претекстовете на Върховен административен съд.

Потвърдени са и наложените от Комисията наказания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР